onsdag den 14. marts 2012

I Elfridas hus med murermester Mossøe

Som nævnt har vi aftalt med vores yndlingsmurermester, Per Mossøe, at der skulle gøres noget ved bl.a. stuen i Elfridas hus. Længe har vi banket puds ned, og nu var det tid at få noget pudset op igen. Jeg kan godt pudse, men ikke væg efter væg og ikke så flot og godt (og hurtigt) som murermesteren selv.

Murermester Mossøe kender vi fra Viborg, hvor vi bor, og for et år eller to siden var han murer og "tovholder" på et større bygningsbevarende byggeprojekt på Hald Hovedgaard, hvor både Gitte og jeg arbejder (se i øvrigt de flotte billeder fra det færdige resultat her:www.haldhovedgaard.dk/bad)

Vi lærte da, at han - som vi - elsker hydraulisk kalkmørtler, og det er da også fra ham, at vi har lært at kende til Nordisk NHL mørtler (St. Astier), som vi med allerstørste tilfredsstillelse har brugt rundt omkring i Elfridas hus.

Det er især stuen, som vi satte murermester Mossøe på.

Sådan så stuen mere eller mindre ud efter vi (dvs. Gitte) var færdig med at banke ned:Så slap vi murermester Mossøe løs på stuen.

Ikke nok med, at han bl.a. har grovpudset alle vægge, slået hul på det tilmurede vindue (det lyder som en dårlig krimi), hævet og (især) forstærket de to døroverlæggere i rummet; i dag, hvor vi selv var forbi og kunne hjælpe, fik vi også fuldført den idé min (gamle) ingeniør-fader fik sat i vores hoveder i lørdags. Nemlig at fjerne den skæmmende jernbjælke, som bærer loftet og deler stuen. - Den kan da bare lægges op på loftet, sagde han, næsten nonchalant.

Og som sagt, så gjort. Murermester Mossøe fik den banket fri (den er oprindeligt skubbet ind via et hul ydermuren, så der skulle lidt murermester-fingerspitzgefühl til). Sammen fik vi den lempet ned, og så er det min opgave snarest at finde en løsning, hvor den kommer på loftet og aflaster især den midterste bjælke oppefra.

I mellemtiden ser det sådan ud, med vores yndlingsmurermester, Mossøe til højre, og med lånte understøttere under bjælkerne:


Selvom den gode murermester Mossøe løbende har sendt os Iphone-panorama-opdateringsbilleder af arbejdet før og efter, er han desværre ikke så højteknologisk, at han har en smart hjemmeside, der redegør for alt det, han er god til. Man må google ham for at finde ham, men vi lover, at det er besværet værd.

Vi glæder os til, at han på fredag gør stuen, lidt af gangen og ydervæggen i soveværelse groft færdigt. Og til senere at få ham tilbage i Elfridas hus og finpudse væggene i de "fine" rum.

1 kommentar:

  1. Fantastisk - der er ikke noget som håndværkere der kan deres kram!!

    SvarSlet